Treballem i experimentem amb les ciències naturals

Dissecció de cervells

Feu clic per entrar a la galeria d'imatges
Feu clic per entrar a la galeria d'imatges

Aquesta setmana l'alumnat de 3r d'ESO hem fet l'última pràctica de laboratori de Biologia, hem fet la dissecció de cervells. Hem descrit la morfologia externa de l’encèfal, l'hem dibuixat i hem identificat les diferents estructures i hemisferis del cervell, del cerebel i del bulb raquidi. Hem comparat diferents cervells d'animals i hem entès com funciona la columna vertebral amb la medul·la espinal.

Comencem amb la Física

Feu clic per entrar a la galeria d'imatges
Feu clic per entrar a la galeria d'imatges
Fins ara hem pogut veure com interaccionen les càrregues entre si, però hi pot haver casos on també puguem observar la interacció entre objectes carregats i objectes neutres que, a més a més, són aïllants. Amb aquesta senzilla activitat, encara que sembli estrany, hem fet moure elèctricament uns petits objectes que no estaven pas carregats. De manera manipulativa hem entès quina és la força elèctrica que actua contra objectes neutres.