Sortida al Món Sant Benet i a la Fundació Alícia

La setmana passada l'alumnat de 3r d'ESO va fer una sortida al Món Sant Benet i a la Fundació Alícia a Sant Fruitós de Bages. Vam fer un itinerari de descoberta del monestir com si estiguéssim a l'any 1002 i vam visitar els espais més emblemàtics del monestir, tot descobrint, a partir de petits reptes, la societat, la vida religiosa i l'art de l'edat mitjana. Com que era una activitat proposada des del projecte d'alimentació que estem fent al centre, també vam aprofitar la recerca i el coneixement de la Fundació Alícia per fer un taller de cuina i treballar l'alimentació des de tres eixos: els hàbits saludables, la descoberta i la cuina històrica. Vam fer un viatge pels rebosts i les cuines de l'edat mitjana. Receptes refinades i plats populars van obrir el nostre paladar a nous sabors i ens van ajudar a descobrir un retall de la nostra història d’una manera ben diferent.