Lectura en veu alta al Casal d’Avis

El passat 20 de març, l’alumnat de 4t ESO del nostre institut, el Vil·la Romana, va protagonitzar la lectura en veu alta de les redaccions dedicades als seus avis i àvies. Aquesta activitat, denominada Redaccions des del cor, s’havia perdut, com tantes altres, arrel de la pandèmia i, enguany, ha tornat a ser possible gràcies a la col·laboració del Casal d’avis de La Garriga. Tot i que ens han rebut amb molta il·lusió i agraïment, som nosaltres els que realment els donem les gràcies per facilitar-nos aquesta màgica trobada d’adolescents, avis i àvies.

 

La lectura dels néts i nétes ha tornat a regalar-nos moments d’emoció per part dels propis lectors i lectores i, sobretot, de la gent gran que hi va assistir a l’acte. Allà mateix van manifestar l’encert d’aquesta activitat d’entorn proper i de valors familiars. L’alumnat també ha valorat molt positivament aquest apropament a una tercera edat que és rellevant a la nostra societat. Aquestes són algunes de les paraules que han sortit dels seus joves cors i que han reflectit a les seves redaccions:

 

Els avis i àvies haurien de ser eterns per acompanyar-nos sempre.

El meu avi és el meu referent, li dec tot el que sóc.

Els meus avis són els meus segons pares.

Els estimo molt i per això sóc conscient de la importància de passar temps amb ells.

La meva iaia és la millor cuinera del món, amb ella he après les seves receptes.

Tot i que ja no estan amb mi, els recordo i els trobo a faltar molt.

Avi, àvia, sou el meu món i us estimo molt.

 

Carolina Cano-Caballero Romero

Professora dep. Llengua castellana i literatura