Setmana de les Lletres i Diada de Sant Jordi 2023

La celebració de la jornada de Sant Jordi, juntament amb la Setmana de les Lletres, ha omplert el Vil·la Romana de literatura i art. Enguany, els lliuraments de premis literaris i artístics ha tingut un marc dividit per cicles, inclosos batxillerat i els CFGM i CFGS d’Administració i Fusta, però tots han lluït el seu acte amb les magnífiques lectures dels guanyadors i guanyadores de les diferents categories. Tanmateix, hem gaudit d’actuacions teatrals, musicals i recital de poemes. Els passadissos s’han engalanat amb temàtiques relacionades amb treballs d’expressió escrita, visual i plàstica; les roses han estat regalades entre tota la comunitat educativa; a les aules i a altres espais del nostre centre s’han realitzat activitats com paraulògics, pictionary literaris, exposicions de targetes pop-up, punts de llibre, fotografies matemàtiques, poesia dibuixada, bandes déssinnées...

 

A més, vàrem gaudir dels tradicionals balls de bastons amb una participació extraordinària, formada pel nostre alumnat i el d’altres centres convidats , amb un total de dos-cents adolescents. Els batxillerats van gaudir de l’actuació d’Emiliano Valdeolivas i la seva Cantología, un recull de poesia castellana des de l’Edat Mitjana a l’actualitat, a la qual hi va tenir un paper actiu el propi públic.

Només resta agrair la col·laboració de l’alumnat i professorat implicat, en especial, a les companyes de l’àmbit lingüístic i a les de Visual i plàstica per dues setmanes culturals magnífiques.

 

                                                                                   Carolina Cano-Caballero Romero

                                                                                   Cap de dep. Llengua i literatura Castellana