Cooperació

Des del curs 2018/2019 els nois i noies de 4t fan el seu Servei Comunitari en col·laboració amb diverses entitats de la Garriga: Fem Pastorets, Escoles de Primària, Lecxit, Càritas, Banc d’Aliments, Grup de Cooperació El Salvador, Ajuntament (Joventut, Participació, Patrimoni).

 

En aquest enllaç us podeu descarregar un PDF amb imatges i més informació sobre aquest projecte.

 

Continua el servei comunitari! Nadal 2022

Dimecres 14 i dijous 15 de desembre els alumnes 4t d'ESO de l'institut Vil·la Romana han preparat i ajudat a distribuir els lots d'aliments de Càritas per aquest Nadal.

Aneu a la notícia 

Ens visita el fotoperiodista Edu Ponces

Fa uns dies, els alumnes de 2n d'ESO van poder gaudir d'una xerrada amb el fotoperiodista Edu Ponces que els va explicar la seva experiència d'estada durant dos anys a El Salvador fent projectes de cooperació. 

Aneu a la notícia 

IX Jornada de Solidaritat, Cooperació i I Consum Responsable

Estrenem el servei comunitari d'enguany a 4t d'ESO 21-22

Estrenem el servei comunitari a 4t amb la presentació de les diverses entitats amb qui col·laborem: Fem Pastorets, Banc d'aliments, Càritas, Escola Giroi, Lecxit, Centre Excursionista... I també els nostres propis projectes (Grup Solidaritat amb El Salvador, estació

meteorològica, habilitació d'espais al centre).

--> Llegiu més

Un Servei Comunitari diferent a 4t d'ESO

Aquest any la situació de pandèmia ha impedit fer el Servei Comunitari en col·laboració amb entitats externes a l’institut.

--> Llegiu més

Expliquem el projecte de cooperació a 2n d'ESO

Dins del actes de la Setmana del Món, en Joan Antoni Padrós, professor de Geografia i Història del centre, ha dut a terme quatre xerrades a l'alumnat de 2n d' ESO. Els ha explicat el Projecte de Cooperació que l'institut, conjuntament amb l'Ajuntament de la Garriga fa al Salvador a una comunitat de la regió del Bajo Lempa.

--> Llegiu més

Projecte transport escolar Bajo Lempa 2021

L’Institut Vil•la Romana té una intensa vinculació amb la zona de el Bajo Lempa, en especial amb la Comunidad Nueva Esperanza.

--> Llegiu més

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ: PROJECTE DE COOPERACIÓ. TRANSPORT ESCOLAR AL BAJO LEMPA. EL SALVADOR

Dilluns 11 de febrer vam inaugurar en un acte entranyable, l'exposició sobre el projecte de cooperació de l'institut.

--> Llegiu més

EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES OBERTA AL PÚBLIC DEL 12 DE FEBRER A L'1 DE MARÇ 2019 DE 8:00 A 19:00H

PROJECTE DE COOPERACIÓ PEL TRANSPORT ESCOLAR AL BAJO LEMPA (EL SALVADOR)

Un any més, el Consell de Cooperació de la Garriga, amb l'opinió tècnica del Fons Català de Cooperació, ha aprovat el projecte elaborat pel grup de Solidaritat de l'institut per a subvencionar el transport escolar al Bajo Lempa (El Salvador).

--> Llegiu més

EL MURAL DE NUEVA ESPERANZA RENEIX A L'INSTITUT VIL·LA ROMANA

El pont de Nueva Esperanza és un element identificatiu de la Comunitat. Dóna la benvinguda a tothom que hi arriba, expressa cordialitat i també les virtuts de la cooperació.

--> Llegiu més

CARTA DES DE EL SALVADOR

Estem molt contents per l'aprovació del projecte de cooperació que el centre ha impulsat per finançar el transport escolar a la zona del Bajo Lempa de El Salvador.

 

Per això ens fa molta il·lusió la carta que hem rebut de la Sra. Deysi Esperanza Espina, Directora de l'escola de Nueva Esperanza on ens explica alguns dels èxits aconseguits per alumnes beneficiaris d'aquest ajut.

 

Molts ànims a tots i una forta abraçada des de Catalunya.

 

Des  d'aquest enllaç us podeu descarregar la carta i veure més imatges.

EL TRANSPORT ESCOLAR AL BAJO LEMPA, EL SALVADOR. PROJECTE COOPERACIÓ 2016

NOVETATS EN COOPERACIÓ

Com sabeu, durant l'any 2015 es va dur a terme, gràcies al projecte que vàrem presentar i defensar davant l'Ajuntament i el Fons Català de Cooperació, el transport escolar a la zona de Nueva Esperanza (Bajo Lempa, Jiquilisco, El Salvador).

 

Ara ha arribat l'hora de cloure el projecte amb l'elaboració d'un informe final, amb la justificació de les despeses i la valoració corresponent.

 

 

Aquesta setmana els responsables educatius de la zona ens han fet arribar les factures originals, que hem lliurat a Entrepobles
i al Fons Català.

Accediu des d'aquest enllaç a la galeria d'imatges

 

EL 27 DE SETEMBRE DE 2014

El 27 de setembre de 2014, 43 estudiants de magisteri normalistas a Ayotzinapa, Mèxic, que havien participat en una protesta, van ser detinguts per la policia per ordre de l’alcalde , i després lliurats a una banda de narcotraficants. ---> Llegiu més

L’INSTITUT VIL·LA ROMANA FINANÇARÀ UNA RUTA DE TRANSPORT ESCOLAR A LA COMUNITAT DE NUEVA ESPERANZA

cooperacio transport escolar a el salvador

El projecte de transport escolar gratuït a la comunitat de Nueva Esperanza de El Salvador ja fa vint-i-tres anys que està en marxa. Més de 500 alumnes de 23 comunitats diferents del Bajo Lempa es beneficien cada any d’aquest servei, sense el qual molts estudiants no podrien anar a escola o a l’institut. Tot i això, aquest projecte se sustenta bàsicament amb la solidaritat, el govern de El Salvador no hi inverteix el seu pressupost.

 

És per això, que l’Institut Vil·la Romana conjuntament amb l’entitat Entrepobles ha demanat poder finançar una de les vuit rutes de transport escolar (la ruta inclou una bifurcació):

 

RUTA 2A: Sisiguayo-La Limonera-El Cedro-El Zamorán-Nuevo Amanecer-Ciudad Romero- Nueva Esperanza.

 

RUTA 2B: Nueva Esperanza-Ciudad Romero- Nuevo Amanecer-El Zamorán- El Cedro- La Limonera.

 

Finalment, l’ajuntament de La Garriga els ha concedit l’import total de 5.775 € que demanaven per poder fer-se càrrec del pagament d’aquesta ruta durant el curs escolar del gener al desembre de 2014.

 

Paral·lelament durant el nostre curs escolar 2013-2014, però, es pretén fer una campanya de sensibilització a La Garriga i a El Salvador per tal de donar a conèixer la importància de l’existència del servei de transport escolar.

 

Aprovació del Projecte de Transport Escolar a Nueva Esperanza
projecte transport escolar nueva esperan
Documento Adobe Acrobat 9.9 MB
sanefa insti