Cooperació

ELS ALUMNES DE L'INSTITUT AMB EL GRAN RECAPTE - NOVEMBRE 2019

Aquest cap de setmana, un grup d'alumnes de 4t d'ESO de l'institut han col·laborat activament amb les tasques de recollida d'aliments del GRAN RECAPTE.

--> Llegiu més

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ: PROJECTE DE COOPERACIÓ. TRANSPORT ESCOLAR AL BAJO LEMPA. EL SALVADOR

Dilluns 11 de febrer vam inaugurar en un acte entranyable, l'exposició sobre el projecte de cooperació de l'institut.

--> Llegiu més

EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES OBERTA AL PÚBLIC DEL 12 DE FEBRER A L'1 DE MARÇ 2019 DE 8:00 A 19:00H

PROJECTE DE COOPERACIÓ PEL TRANSPORT ESCOLAR AL BAJO LEMPA (EL SALVADOR)

Un any més, el Consell de Cooperació de la Garriga, amb l'opinió tècnica del Fons Català de Cooperació, ha aprovat el projecte elaborat pel grup de Solidaritat de l'institut per a subvencionar el transport escolar al Bajo Lempa (El Salvador).

--> Llegiu més

EL MURAL DE NUEVA ESPERANZA RENEIX A L'INSTITUT VIL·LA ROMANA

El pont de Nueva Esperanza és un element identificatiu de la Comunitat. Dóna la benvinguda a tothom que hi arriba, expressa cordialitat i també les virtuts de la cooperació.

--> Llegiu més

CARTA DES DE EL SALVADOR

Estem molt contents per l'aprovació del projecte de cooperació que el centre ha impulsat per finançar el transport escolar a la zona del Bajo Lempa de El Salvador.

 

Per això ens fa molta il·lusió la carta que hem rebut de la Sra. Deysi Esperanza Espina, Directora de l'escola de Nueva Esperanza on ens explica alguns dels èxits aconseguits per alumnes beneficiaris d'aquest ajut.

 

Molts ànims a tots i una forta abraçada des de Catalunya.

 

Des  d'aquest enllaç us podeu descarregar la carta i veure més imatges.

EL TRANSPORT ESCOLAR AL BAJO LEMPA, EL SALVADOR. PROJECTE COOPERACIÓ 2016

NOVETATS EN COOPERACIÓ

Com sabeu, durant l'any 2015 es va dur a terme, gràcies al projecte que vàrem presentar i defensar davant l'Ajuntament i el Fons Català de Cooperació, el transport escolar a la zona de Nueva Esperanza (Bajo Lempa, Jiquilisco, El Salvador).

 

Ara ha arribat l'hora de cloure el projecte amb l'elaboració d'un informe final, amb la justificació de les despeses i la valoració corresponent.

 

 

Aquesta setmana els responsables educatius de la zona ens han fet arribar les factures originals, que hem lliurat a Entrepobles
i al Fons Català.

Accediu des d'aquest enllaç a la galeria d'imatges

 

EL 27 DE SETEMBRE DE 2014

El 27 de setembre de 2014, 43 estudiants de magisteri normalistas a Ayotzinapa, Mèxic, que havien participat en una protesta, van ser detinguts per la policia per ordre de l’alcalde , i després lliurats a una banda de narcotraficants. ---> Llegiu més

L’INSTITUT VIL·LA ROMANA FINANÇARÀ UNA RUTA DE TRANSPORT ESCOLAR A LA COMUNITAT DE NUEVA ESPERANZA

cooperacio transport escolar a el salvador

El projecte de transport escolar gratuït a la comunitat de Nueva Esperanza de El Salvador ja fa vint-i-tres anys que està en marxa. Més de 500 alumnes de 23 comunitats diferents del Bajo Lempa es beneficien cada any d’aquest servei, sense el qual molts estudiants no podrien anar a escola o a l’institut. Tot i això, aquest projecte se sustenta bàsicament amb la solidaritat, el govern de El Salvador no hi inverteix el seu pressupost.

 

És per això, que l’Institut Vil·la Romana conjuntament amb l’entitat Entrepobles ha demanat poder finançar una de les vuit rutes de transport escolar (la ruta inclou una bifurcació):

 

RUTA 2A: Sisiguayo-La Limonera-El Cedro-El Zamorán-Nuevo Amanecer-Ciudad Romero- Nueva Esperanza.

 

RUTA 2B: Nueva Esperanza-Ciudad Romero- Nuevo Amanecer-El Zamorán- El Cedro- La Limonera.

 

Finalment, l’ajuntament de La Garriga els ha concedit l’import total de 5.775 € que demanaven per poder fer-se càrrec del pagament d’aquesta ruta durant el curs escolar del gener al desembre de 2014.

 

Paral·lelament durant el nostre curs escolar 2013-2014, però, es pretén fer una campanya de sensibilització a La Garriga i a El Salvador per tal de donar a conèixer la importància de l’existència del servei de transport escolar.

 

Aprovació del Projecte de Transport Escolar a Nueva Esperanza
projecte transport escolar nueva esperan
Documento Adobe Acrobat 9.9 MB
sanefa insti